Црни дан америчке дипломатије

 

Други септембар је „црни дан америчке дипломатије“, рекла је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, коментаришући претресе руске дипломатске имовине у САД.

„У питању је ни мање ни више него црни дан америчке дипломатије и рада америчких специјалних служби“, истакла је Захарова.

Она је навела да иза свега тога стоји политички налог будући да је ријеч о огромној суми новца коју је неко уложио, преноси „Спутњик“.

„Ријеч је о налогу оних који су уложили паре и изгубили, оних који не могу да прихвате тај пораз и да изађу пред људе и кажу: ‘Варали смо вас, али смо изгубили, и сада се извињавамо'“, рекла је Захарова.

САД су у суботу преузеле контролу над три дипломатска објекта Русије на америчком тлу – зградом генералног конзулата у Сан Франциску и сједиштима трговинских мисија у Вашингтону и Њујорку.

Руске дипломате у суботу су износиле ствари из дипломатских објеката у САД, у складу са наређењем САД које је издато као одговор на одлуку Москве да смањи број америчких дипломата у Русији.

Срна