Crnogorci spremaju likvidacije u Srbiji?!

345805_1

PODGORICA/BEOGRAD | Sukobi budvanskog i kotorskog klana, po proceni MUP-a, vrlo lako može da se preseli iz Crne Gore u Srbiju, jer oba klana imaju jaka uporišta kako u Beogradu, tako i u Novom Sadu.

Pod sumnjom da su pripremale ubistvo Gorana Đuričkovića, budvanskog biznismena i njegovog kuma Saše Markovića, sinoć su uhapšene dve osobe. Crnogorska policija je uhapsila Podgoričanina Aleksandra Markovića i muškarca sa pasošem Južnoafričke Republike na ime Gregorija Stajlsa, i sa srpskom ličnom kartom, zbog čega su prvo sumnjali da je u pitanju srpski državljanina, ali je naknadno utvrđeno da uhapšeni ima češko državljanstvo.

Sukob zbog kokaina

Meta ove grupe, kako sumnja crnogorska policija, bio je zapravo Đuričković, a motiv je sukob dva crnogorska klana, budvanskog i kotorskog, koji je započeo u Valensiji prošle godine, kada je ukradeno 300 kilograma kokaina.

Sukob ova dva klana je iniciran ubistvom Cetinjanina Gorana Radomana, za koga se sumnjalo da pripada kotorskom klanu, a poznat je bio i kao bliski suradnik Darka Šarića. Budvanski klan je krivio Radomana za nestanak 300 kg kokaina, a smaknut je ispred lifta podzemne garaže u Ulici Jurija Gagarina 26, u kojoj je iznajmljivao penthaus, na poslednjem spratu.

Ubijen bivši poslanik
Saša Marković je ubijen 17. aprila u bečićkom naselju Ivanovići dok je “alfa romeom” prilazio svojoj kući. Nepoznati ubica ispalio je u Markovića više hitaca i pobegao, a policija je dan kasnije u obližnjoj šumi pronašla zapaljenu pušku sa prigušivačem. U istrazi ubistva policija je razgovarala sa svim Markovićevim prijateljima, među kojima je i Đuričković.

Srbija danas