Crnogorski državljanin uhapšen sa 14 kilograma kokaina

policija-italija

PALERMO | Crnogorski državljanin čiji su inicijali I.R. /39/ uhapšen je u italijanskom gradu Palermo sa 14 kilograma kokaina.

Muškarac čiji su inicijali I.R. bio je član posade broda koji je 17. aprila doplovio na popravak u sicilijansku luku Palermo, a uhapšen je nakon što se policiji učinio sumnjiv način na koji je pokušao da se udalji od broda.

Policiji je “zapalo za oko” da se osumnjičeni prilikom silaženja sa broda veoma teško kretao, te da se sve vrijeme osvrtao i provjeravao da li ga neko prati, prenose crnogorski mediji.

On je uhapšen na samom izlazu iz luke, a policija je prilikom pretresa u njegovom ruksaku pronašla šest pakovanja od po kilogram kokaina.

I.R. je odveden u obližnju policijsku stanicu gdje je detaljnije pretresen i utvrđeno je da je oko struka imao specijalno izrađeni pojas sa još šest pakovanja kokaina težine od po kilogram.

Uhapšeni je oko desne butine imao pakovanje od oko kilogram kokaina oblijepljen selotejp trakom, dok su pakovanja od po pola kilograma bila oblijepljena oko listova na nogama.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je brod, neposredno prije usidrenja u luci radi popravka, stigao iz Južne Amerike.