Црвени крст Требиње: Завршена хуманитарна акција „Недјеља солидарности“

ТРЕБИЊЕ I У току хуманитарне акције „Недјеља солидарности“ у требињском Црвеном крсту прикупљено је око 25 пакета неопходних намирница и хигијенских средстава за социјално угрожене категорије нашег друштва и немоћна лица, рекао је за Радио Требиње Александар Kопривица, секретар Градске организације Црвеног крста Требиње.

Kопривица додаје да је одзив грађана био солидан и захвалио се великом броју грађана који су, као и више пута до сада, показали солидарност.

„Градска организација Црвеног крста Требиње у сарадњи са Центром за социјални рад почела је у петак подјелу пакета и настављамо наредне седмице. Пакети садрже прехрамбене намирнице и средства за хигијену, а најнеопходнији су старим и изнемоглим о којима највише брину социјалне установе“, истакао је за Радио Требиње Копривица.

Подсјећамо, Градска организација Црвеног крста Требиње у сарадњи са Центром за социјални рад сваке године крајем октобра организује хуманитарну акцију „Недјеља солидарности“ у којој сви људи који су у могућности могу донијети намирнице и хигијенска средства за социјално угрожене суграђане у просторије Црвеног крста или у тржне центре.

Копривица напомиње да ће до краја године млади Црвеног крста Требиње организовати још три акције: „Дан сјећања на жртве у саобраћају“, „Весела болница“ и „Пакетићи за љепши осмијех“.

Д.М.