Чубриловић у Требињу: Визије за примјер и другим локалним заједницама

ТРЕБИЊЕ │ Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић посјетио је данас Градску управу и одржао радни састанак са руководством Града Требиња.

Градоначелник Требиња Лука Петровић истакао је да је са сарадницима Чубриловића упознао о актуелном раду Градске управе и Скупштине града, те развојним плановима Требиња у овој години.

„Са задовољством смо констатовали да смо на вријеме усвојили сва акта за 2018. годину, да Требиње ове године има на располагању рекордан буџет, у износу од 26 милиона КМ, да је учешће средства за инвестиције у укупним буџетским расходима 6 милиона КМ, те да су укупне инвестиције – са средствима других институција и предузећа РС – планиране у вриједности 36 милиона КМ“, казао је Петровић.

Он је додао да вјерује како Требиње даје снажан печат миру и политичкој стабилности у Републици Српској, подсјетивши да се све одлуке у Скупштини нашег града доносе са високим степеном консензуса.

Петровић је рекао да је Град Требиње, посредством Савеза општина и градова РС, иницирао и неколико измјена закона према највишем законодавном органу Републике Српске, те да је једна од њих већ приспјела у скупштинску процедуру.

Овдје мислим на измјене закона којим се дефинише број комуналних полицијаца у односу на број становника. Очекујемо да Народна скупштина прихватити наш приједлог, којим би Требиње умјесто пет могло да има и десет комуналних полицајаца, што би допринијело уређености и задовољило потребе града који се сваким даном шири и развија“, истакао је Петровић.

Предсједник Чубриловић казао је након састанка да је изузетно задовољство посјетити локалну заједницу „која има – и чиме да располаже, и руководство које зна шта хоће и како треба“.

„Више од једне петине буџета је усмјерено у развојне пројекте, а са средствима која ће обезбиједити друге институције – Требиње ће на располагању имати буџет и по за инвестиције. То говори о томе да ово руководство има визију и идеје, како би овај град био примјер и другим локалним заједницама. Ја се надам да реализација ових пројеката ни у једном тренутку неће доћи у питање и сигуаран сам да подршка – ни Народне скупштине ни ресорних министарстава – неће изостати“, поручио је Чубриловић.

Предсједник Народне скупштине РС данас је био и гост 5. годишњег симпосиона „Теологија у јавној сфери“, који је оцијенио изузетно важним скупом – не само што иницира теме од актуелног значаја за наше друштво, већ промовише и Требиње као мјесто сусрета еминетних стручњака из разних сфера науке.

Чубриловић је издвојио и вријеме за Радио Требиње, а разговор са првим човјеком парламента Српске на таласу нашег радија емитујемо данас од 17 часова.

Р.С.