Цвјетни караван на улицама Требиња (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ Традиционални цвјетни караван, у којем је учестовало преко 600 малишана из сва три објекта Јавне установе за одгој дјеце „Наша радост“ и ученика нижих разреда требињских основних школа данас је прошао улицама града, а поводом обиљежавања 15. маја, Међународног дана породице.

Весело костимирани дјечаци и дјевојчице прошли су, у пратњи својих васпитача, од објекта Брегови, главним улицама и преко градских мостова, до Трга слободе, гдје су пјесмом и игром, али и читањем одабраних литарарних радова на тему породице одушевили присутне родитеље и бројне грађане Требиња који су изашли да их поздраве.

Испред Градске управе, која је заједно са ЈУ „Наша радост“ данас организовала ову манифестацију, обратио се Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Требиња, који је истакао да је основни циљ манифестације оснаживање породице, као основне ћелије друштва.

„Мир, економска сигурност, добра здравствена заштита и адекватна подјела породичних одговорности представљају четири основе за изградњу сретне, задовољне прородице. У савременом свијету тешко је ускладити све четири основе“, рекао је Ћурић.

„Окупили смо се данас традиционално, да, по ко зна који пут, у оквиру нашег прољетне манифестације, покажемо осмијехе наших малишана,  њихову пјесму и игру. Ово је и начина да  искажемо креативност васпитача у припреми костима“, рекао је Александар Вукановић, директор ЈУ „Наша радост“.

М.И.