Cvjetni karavan na ulicama Trebinja (FOTO)

TREBINJE │ Tradicionalni cvjetni karavan, u kojem je učestovalo preko 600 mališana iz sva tri objekta Javne ustanove za odgoj djece „Naša radost“ i učenika nižih razreda trebinjskih osnovnih škola danas je prošao ulicama grada, a povodom obilježavanja 15. maja, Međunarodnog dana porodice.

Veselo kostimirani dječaci i djevojčice prošli su, u pratnji svojih vaspitača, od objekta Bregovi, glavnim ulicama i preko gradskih mostova, do Trga slobode, gdje su pjesmom i igrom, ali i čitanjem odabranih litararnih radova na temu porodice oduševili prisutne roditelje i brojne građane Trebinja koji su izašli da ih pozdrave.

Ispred Gradske uprave, koja je zajedno sa JU „Naša radost“ danas organizovala ovu manifestaciju, obratio se Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja, koji je istakao da je osnovni cilj manifestacije osnaživanje porodice, kao osnovne ćelije društva.

„Mir, ekonomska sigurnost, dobra zdravstvena zaštita i adekvatna podjela porodičnih odgovornosti predstavljaju četiri osnove za izgradnju sretne, zadovoljne prorodice. U savremenom svijetu teško je uskladiti sve četiri osnove“, rekao je Ćurić.

„Okupili smo se danas tradicionalno, da, po ko zna koji put, u okviru našeg proljetne manifestacije, pokažemo osmijehe naših mališana,  njihovu pjesmu i igru. Ovo je i načina da  iskažemo kreativnost vaspitača u pripremi kostima“, rekao je Aleksandar Vukanović, direktor JU „Naša radost“.

M.I.