Да ли Додик одустаје од референдума?!

dodik vucic
БЕОГРАД/БАЊА ЛУКА │ Србија и Република Српска сагласне су да је неопходно одржати мир и успоставити пуну стабилизацију у Босни и Херцеговини и целом региону, изјавио је данас у Београду председник Владе Србије Александар Вучић након састанка са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

Вучић је рекао да су разговарали о догађајима у Сребреници 11. јула и одлуци о одржавању рефрендума у Српској о правосуђу истакавши да се Србија неће мешати у унутрашње ствари Републике Српске и Босне и Херцеговине и да је „потребно без даљих трвења изаћи из настале ситуације“.

Он је истакао да се Србија ни на који начин никада није мешала у унутрашње ствари БиХ и Републике Српске нити ће, али да Србија „може помоћи у изношењу додатних аргумената који би помогли сагледавању целокупне ситуације“.

Додик је рекао да је Република Српска спремна да разговара о суду и тужилаштву.

“Могу да буду професионални и у оквиру својих ингеренција и да се не мешају у правосуђе Републике Српске. Кад то завршимо – нестају разлози за референдум. Уколико се не деси договор, остајемо при референдум”, истакао је Додик.

БН ТВ