Da li Dodik odustaje od referenduma?!

dodik vucic
BEOGRAD/BANJA LUKA │ Srbija i Republika Srpska saglasne su da je neophodno održati mir i uspostaviti punu stabilizaciju u Bosni i Hercegovini i celom regionu, izjavio je danas u Beogradu predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Vučić je rekao da su razgovarali o događajima u Srebrenici 11. jula i odluci o održavanju refrenduma u Srpskoj o pravosuđu istakavši da se Srbija neće mešati u unutrašnje stvari Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i da je „potrebno bez daljih trvenja izaći iz nastale situacije“.

On je istakao da se Srbija ni na koji način nikada nije mešala u unutrašnje stvari BiH i Republike Srpske niti će, ali da Srbija „može pomoći u iznošenju dodatnih argumenata koji bi pomogli sagledavanju celokupne situacije“.

Dodik je rekao da je Republika Srpska spremna da razgovara o sudu i tužilaštvu.

“Mogu da budu profesionalni i u okviru svojih ingerencija i da se ne mešaju u pravosuđe Republike Srpske. Kad to završimo – nestaju razlozi za referendum. Ukoliko se ne desi dogovor, ostajemo pri referendum”, istakao je Dodik.

BN TV