Да ли се у Србији очекују напади?

349852_1
БЕОГРАД │ Њемачка Амбасада у Београду послала је циркуларно електронско писмо фирмама из те земље које послују на територији Србије са препоруком запосленима да избјегавају мјеста на којима је велика концентрација људи јер би те локације, према оперативним подацима домаћих и страних служби, могле бити мете терористичког напада све док траје Рамазан, пишу „Вечерње новости“.
Лист наводи да се ово упозорење поклопило са сличном поруком италијанских власти да њихови држављани избјегавају Балкан као зону у којој се очекују напади.
Са друге стране, министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да Србији не пријети никаква опасност од тероризма.
„Србија није неозбиљна земља. Ми обраћамо пажњу на све пријетње и држава предузима све мјере предострожности, али нама не пријети никаква опасност од тероризма“, рекао је Стефановић на ТВ Пинк.
Он је оцијенио да у Србији владају потпуна мир и стабилност и да је добро да све државе предузимају додатне мјере предострожности у зависности од ситуације у тој земљи.
Према писању „Новости“, осим „дугих цијеви“ које чувају важне државне институције Србије, жељезничке и аутобуске станице, полицијске управе, електронске и водоводне објекте, повишен степен безбједности подразумијева и упозорења власницима локала у центру Београда.
„Новостима“ је из више извора потврђено да је полиција замолила власнике кафића и бутика у ужем центру Београда да пријаве било шта сумњиво.
Према писању листа, и у појединим предшколским установама родитељи су обавијештени да њихови малишани једно вријеме неће излазити вани „из превентивно-безједносних“ разлога.
Агенције