Dačić: Srbiji dostavljen prijedlog Rezolucije o Srebrenici

dacic
BEOGRAD | Misija Velike Britanje u Ujedinjenim nacijama dostavila je Srbiji prijedlog Rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Savjet bezbjednosti UN trebalo da raspravlja na sjednici 7. jula, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Srbija će pažljivo u narednim danima razmotriti tekst rezolucije i rukovoditi se nacionalnim interesima, ne dovodeći u sumnju opredeljenje za kažnjavanje i sankcionisanje ratnih zločina”, rekao je Dačić.

„Navodno je cilj rezolucije proces pomirenja, ali u tekstu se na 20 mesta pominje genocid, a na jednom mestu pomirenje,“ istakao je Dačić, navodeći da rezolucija ima više tačaka, opšte dijelove i dijelove koji se odnose na zločin u Srebrenici.

On je najavio da se očekuje da će od utorka krenuti konsultacije sa ostalim članicama Savjeta bezbjednosti o Rezoluciji, koje do sada nisu obavljene.

Kako je rekao, planirano je da Rezolucija bude razmatrana 7. jula na sjednici Savjeta bezbjednosti, kada je i predviđeno da jedna tačka dnevnog reda bude o Bosni i Hercegovini.
Agencije