Danas Dan žalosti u Bosni i Hercegovini

342243_1

BANJALUKA/SARAJEVO | U Republici Srpskoj danas je Dan žalosti, povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku, u kojem je život izgubio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske Dragan Đurić, odlučila je Vlada Srpske na telefonskoj sjednici.

Vlada je odredila i delegaciju koja će prisustvovati sahrani stradalog policajca Đurića, a činiće je potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Dan žalosti proglašen je i u Federaciji Bosne i Hercegovine odlukom entitetske vlade.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.
Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao „Alahu ekber“, likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.
Odluka o danu žalosti donijeta je zbog terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kome je ubijen policajac Dragan Đurić, a dvojica njegovih kolega su povrijeđena.

Napad je izvršio 24-godišnji Nerdin Ibrić iz sela Kučić Kula kod Zvornika, koji je takođe ubijen u razmjeni vatre s policijom.
Đurić će danas biti sahranjen uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku.
BNTV