Данас од 17 часова: Са Марком Рикалом о актуелним градитељским плановима

ТРЕБИЊЕ l Требиње ће у 2018. години бити велико градилиште, на 14 локација, а посебан сегмент грађења су стамбено-пословни објекти у граду и апартманско насеље у Граду сунца, рекао је, гостујући у емисији “Град изблиза” у програму Радио Требиња Марко Рикало, начелник одјељења за урбанизам Града Требиња.

Као једну од новости у раду одјељења, Рикало је најавио скори почетак рада једношалтерског система издавања грађевинских дозвола, чији је основни циљ да омогући грађанима да у Градској управи предају захтјев и да Град у њихово име, тамо гдје је правно могуће, рјешава потребну документацију код других субјеката.

Он је истакао да се по садашњем систему мора обићи више канцеларија у Градској управи и разним другим институцијама и то под условом да подносилац захтјева посједује сву потребну документацију.

Рикало је, гостујући у програму Радио Требиња најавио скори завршетак Градског парка, уређење десетак градских улица, оборинске канализације, изградњу зграде за младе брачне парове,  водоводске инфрастуктуре, атлетски стадион, Ватрогасни дом, почетак радова на источној обилазници…

Емисија “Град изблиза” почиње у 17 часова.

Радио Требиње