Делегација ЕУ у БиХ у посјети градоначелнику Петровићу

ТРЕБИЊЕ │ Представници Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Олаф Деусен и Ернест Тонисон посјетили су данас Градску управу у Требињу и разговарали са градоначелником Луком Петровићем.

Како је саопштено на службеној страници Градске управе, на радном састанку се говорило о људским правима и образовању, улози локалних заједница и рефлексији на ЕУ интеграције, потенцијалу за унапређење социо-економских политика, прекограничној сарадњи, те о перспективама и изазовима ЕУ интеграција.

„Наш циљ је оснажити прекограничу сарадњу. Са Црном Гором већ сарађујемо, а отворени смо и за сарадњу са Дубровником. Желио бих напоменути да имамо јако лијепу сарадњу са Мостаром и градоначелником Љубом Бешлићем. Међурелигијски односи у Требињу су такође на завидном нивоу“, рекао је градоначелник Петровић.

Градоначелник Петровић је презентовао планове и будуће инвестиције, са освртом на тренутно највећег инвеститора у Херцеговини Родољуба Драшковића и његовим градитељским подухватом – Аква парком и Варош чаршијом.

„Препознаје се јака радна клима у вашем граду. Ми смо спремни и желимо помоћи у вашим будућим пројектима. У том смислу очекујемо и ваше аплицирање на све будуће пројекте“, рекао је Деусен.

Састанку су присуствовали и замјеник градоначелника Мирко Ћурић и директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Дражен Бошковић.

Делегација ЕУ у БиХ је и сутра у Требињу, када ће посјетити Удружење дјеце са посебним потребама „Сунце нам је заједничко“ Требиње и Основну школу „Јован Јовановић Змај“ Требиње.

Извор: Град Требиње