Delegacija EU u BiH u posjeti gradonačelniku Petroviću

TREBINJE │ Predstavnici Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Olaf Deusen i Ernest Tonison posjetili su danas Gradsku upravu u Trebinju i razgovarali sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem.

Kako je saopšteno na službenoj stranici Gradske uprave, na radnom sastanku se govorilo o ljudskim pravima i obrazovanju, ulozi lokalnih zajednica i refleksiji na EU integracije, potencijalu za unapređenje socio-ekonomskih politika, prekograničnoj saradnji, te o perspektivama i izazovima EU integracija.

„Naš cilj je osnažiti prekograniču saradnju. Sa Crnom Gorom već sarađujemo, a otvoreni smo i za saradnju sa Dubrovnikom. Želio bih napomenuti da imamo jako lijepu saradnju sa Mostarom i gradonačelnikom Ljubom Bešlićem. Međureligijski odnosi u Trebinju su takođe na zavidnom nivou“, rekao je gradonačelnik Petrović.

Gradonačelnik Petrović je prezentovao planove i buduće investicije, sa osvrtom na trenutno najvećeg investitora u Hercegovini Rodoljuba Draškovića i njegovim graditeljskim poduhvatom – Akva parkom i Varoš čaršijom.

„Prepoznaje se jaka radna klima u vašem gradu. Mi smo spremni i želimo pomoći u vašim budućim projektima. U tom smislu očekujemo i vaše apliciranje na sve buduće projekte“, rekao je Deusen.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić i direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Dražen Bošković.

Delegacija EU u BiH je i sutra u Trebinju, kada će posjetiti Udruženje djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Trebinje i Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje.

Izvor: Grad Trebinje