ДЈЕЦА ЏЕЛАТИ Дјечаци исламисти (12) хладнокрвно убијају своје жртве

111

Исламска држава објавила је нови језив снимак на коме је приказано пет дечака, не старијих од 12 година, како хладнокрвно убијају заробљене курдске борце. Један од њих идентификован као Британац.

Верује се да је деветоминутни видео снимљен у Раки, незваничној престоници калифата. На снимку се види пет наоружаних дечака, за које се верује да су Британије, Египта, Турске, Туниса и Узбекистана, како у униформама стоје изнад заробљених курдских бораца.

Један од дечака који се представља као Абу ел Бара ел Тунис обратио се Курдима обећањем да „борба против њих није још ни почела“. Пре неко што су дечаци убили заробљене курдске борце, један од дечака на арапском је рекао да ништа не може да их спаси.

– Нико не може да спаси Курде ни уз подршку Америке, Француске, Британије, Немачке, ђаволи у паклу – пише „Тајмс“.

Дечак који се представља као Абу Абдулах ал Британи је једини белац међу дечацима. Британски медији пишу да дечак највероватније има 12 година. Ако дечак са снимка заиста има 12 година, могао би кривично да одговара због убиства.

Према британским законима, деца подлежу кривичној одговорности већ након 10 година. Британско минстарство спољних послова није желело да коментрарише ништа у вези овог случаја.

Верује се да се у Сирији, Либији и Ираку тренутно налази око 40 деце која су отишла у Исламску државу да се боре на страни џихадиста. Како су деца чест призор у пропагандним видео снимцима џихадиста, обично децу која долазе са острва представљају као Ал Британи, што значи Британац на арапском.

Блиц