Дјечак зна све главне градове свијета

3816085_1

МОСТАР I Нино Авдић, дјечак из Мостара који још нема пуних пет година, мали је генијалац овог херцеговачког драгуља, а зна скоро све главне градове држава на свијету.

Тачније зна 110 главних градова, које врло брзо изговара на питање свог оца и пријатеља. На видеу којег објављујемо знање овог дјечака провјерава тетак.

Родитељи малог генијалца који изгледа као и сви његови вршњаци, али пуно више зна, шејла и Семир, кажу за Патрију да је Нино врло рано проговорио, а са само годину дана знао је све боје…

„Нино је једно радознално дијете па тако смо дошли и до тих главних градова. Моја сестра има велики удио у свему томе јер проводи доста времена са њом, а у свему им је помогла и данашња напредна технологија. Прво је почело са сликама држава, онда је научио слова и читати, па је кренуо са називима држава и на крају научио је главне градове. Сваки дан би се играо са неким од нас и питањима који је главни град“, истиче поносна мама Шејла.

Но, да је Нино један весели петогодишњак доказ је и његов интерес за фудбал, којег тренира од четврте године у школи футсала Залик Мостар. Његови тренери Мухамед Кајан и Елвир Табаковић истичу да је Нино одгојено, послушно и јако марљиво дијете.

Занимање за фудбал показао је још од треће године живота, а на његовом знању о најважнијој споредној ствари на свијету позавиђели би му и одрасли.

„Воли да прча о фудбалу, играчима, клубовима. Много чита о животињама – диносаурусима, змијама, китовима, инсектима, али наравно државе и градови су број један. Ми на Нину не гледамо као на неко чудо, то је једноставно његова радозналост и жеља да зна нешто ново“, истиче Шејла Авдић.

Патриа