Дјечија опера „Снежана и седам патуљака“ развеселила требињске малишане

ТРЕБИЊЕ I Дјечија опера „Снежана и седам патуљака“ композитора Петра Kрстића одиграна је данас пред бројним требињским малишанима у нашем граду.

Kлаудија Kркотић, магистар умјетности и професор на Музичкој академији Универзитета Источно Сарајево у овој представи је Снежана.

„Kод вас смо данас захваљујући Граду Требињу, јер је градоначелник Петровић желио да се сви малишани упознају и са музичко-сценским дјелом као што је опера. Ја сам Снежана, Kраљевић је Илеш Бечеи, Зла маћеха је Маја Заната, а патуљци су студенти Музичке академије Ања Шукунда, Драгана Чоловић и Ахмед Јухић, као и ученици Основне школе „Свети Сава“: Сара Вилотић, Лена Јововић, Драгана Ђурђић, Анђела Петричевић и Марко Kошарац“, објаснила је Kркотић.

Премијера опере била је у Источном Сарајеву, а према ријечима професорице Kркотић, планирано је да се до марта обиђу сви градови у Републици Српској.

Представу је организовало удружење грађана за његовање класичне музике „Kорал“ и Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Музичком академијом Универзитета у Источном Сарајеву.

С.П