Dječija opera „Snežana i sedam patuljaka“ razveselila trebinjske mališane

TREBINJE I Dječija opera „Snežana i sedam patuljaka“ kompozitora Petra Krstića odigrana je danas pred brojnim trebinjskim mališanima u našem gradu.

Klaudija Krkotić, magistar umjetnosti i profesor na Muzičkoj akademiji Univerziteta Istočno Sarajevo u ovoj predstavi je Snežana.

„Kod vas smo danas zahvaljujući Gradu Trebinju, jer je gradonačelnik Petrović želio da se svi mališani upoznaju i sa muzičko-scenskim djelom kao što je opera. Ja sam Snežana, Kraljević je Ileš Bečei, Zla maćeha je Maja Zanata, a patuljci su studenti Muzičke akademije Anja Šukunda, Dragana Čolović i Ahmed Juhić, kao i učenici Osnovne škole „Sveti Sava“: Sara Vilotić, Lena Jovović, Dragana Đurđić, Anđela Petričević i Marko Košarac“, objasnila je Krkotić.

Premijera opere bila je u Istočnom Sarajevu, a prema riječima profesorice Krkotić, planirano je da se do marta obiđu svi gradovi u Republici Srpskoj.

Predstavu je organizovalo udruženje građana za njegovanje klasične muzike „Koral“ i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

S.P