Ђокић у Требињу: Очекујемо најмање једног посланика из Херцеговине

ТРЕБИЊЕ │ Најмање што социјалисти могу постићи у изборној јединици 9 на општим изборима у октобру  је – један директан мандат у Народној скупштини РС, сматра предсједник Социјалистичке партије РС Петар Ђокић.

„Ја сам потпуно увјерен да ми већ сада имамо те капацитете и да то можемо остварити, а ако слиједом једне такве могућности идемо на шири простор републике – онда је наш план на овим изборима да дођемо до 100.000 гласова, што такође сматрам реалним“, истакао је Ђокић у Требињу, гдје данас присуствује сједници Градског одбора Социјалистичке партије.

Он је додао да још нису утврђене листе кандидата по изборним јединицама, да ће тај посао бити комплетиран до краја јуна, те да вјерује да овдашњи социјалисти имају квалитетан и већ препознаљив кадар којима ће грађани указати повјерење.

„Радује ме чињеница да је у посљедње три године дошло до интензивног развоја и напретка у погледу укупне организације социјалиста у Требињу и Херцеговини – у Требињу на посебан начин након извјесног периода стагнације – а то прије свега говори у прилог чињеници да се овдје окупила једна нова структура, квалитетних и креативних људи, оних који желе да својим дјелом кроз нашу партију допринесу развоју и Требиња и наше Републике“, рекао је Ђокић.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Требиње Рајко Ћапин каже да су социјалисти у Херцеговини већ од јануара озбиљно кренули у изборне припреме, да је добар дио посла већ урађен, те да ће на том плану у наредним данима додатно подићи „радну температуру“ – све са циљем постизања што бољег изборног резултата.

Р.С.