Ђорђевић: Србија може да се одбрани од свих изазова

БЕОГРАД l Министар одбране Србије Зоран Ђорђевић поручио је, поводом најновијих исламистичких пријетњи Србији и региону, да је ситуација у Србији под контролом и да земља има снаге и могућности да се одбрани од свих изазова.

„Министарство одбране у сарадњи са својим безбједносним службама ситуацију константно прати и спремно је да одговори на све изазове и предузеће потребне мјере како бисмо, као и до сада, очували мир“, рекао је Ђорђевић за „Вечерње новости“.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић навео је да безбједносне службе прате ситуацију и да сарађују са полицијама других земаља. „Спремни смо да одговоримо на све претње“, поручио је Стефановић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да безбједносне агенције у БиХ провјеравају одакле долазе и са којих се домена шаљу чланци са пријетећим порукама.

„Провјеравамо све око терористичких пријетњи. Приступамо им професионално. Размјењујемо информације са свим земљама у региону како би били спријечени било какви терористички акти, не само у БиХ, него и у сусједству“, рекао је Мектић.

Он је рекао да је код исламских гласила велики проблем што се тешко налазе домени са којих се шаљу пријетећи текстови.

„Из досадашњих примјера ти домени се налазе далеко од Европе и тешко их је лоцирати и угасити, а када се угасе одмах се појављују нови“, рекао је Мектић.

РТРС