Ђурић: Сраман потез Приштине

ПРИШТИНА | Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да је одлука Приштине да му ускрати могућност да у Косовској Митровици присуствује обиљежавању Дана побједе над фашизмом, сраман потез којим је исказан њихов став не само према нормализацији односа, већ и према данашњем празнику.

„У нади да ће и утицајни међународни представници на Косову и Метохији исказати јасан став према данашњој антицивилизацијској одлуци Приштине, грађанима Србије на Косову и Метохији честитам Дан победе над фашизмом“, поручио је Ђурић у писаној изјави.

Он је истакао да је Дан побједе над фашизмом повод да цивилизован свијет искаже свој отклон од идеологија мржње и зла, а да они који то данас спречавају, исказају свој отклон од цивилизованог свијета, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

„Нико не може да спречи грађане Србије да са поносом негују своју антифашистичку традицију и сећање на жртве које је поднео ослобађајући од нацизма и фашизма своју земљу, па и оне на нашим просторима који су током Другог светског рата били на страни идеологије зла“, поручио је Ђурић.

Он је навео да је самовољом Приштине задат још један озбиљан ударац процесу нормализације односа и настојањима да се на Косову и Метохији створи мултиетничко друштво на традицијима демократије и антифашизма.
РТРС