DNR: Krah Kijeva u borbama za Marinku, ubijeno 400 vojnika, a 1.000 ranjeno

sv-ukrajina_620x0
DONJECK | Ukrajinske snage izgubile su 400 vojnika, a oko 1.000 ih je ranjeno. U borbama oko Marinke uništeno i oko 60 komada vojne opreme
Ukrajinske snage pretrpele su ogromne gubitke u borbi u blizini grada Marinka na istoku zemlje – 400 vojnika je ubijeno, a oko 1.000 povređeno, izjavio je lider istočne ukrajinske samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko.
„Prema našim podacima, ukrajinske snage izgubile su 400 vojnika, a oko 1.000 ih je ranjeno“, rekao je Zakharčenko novinarima, dodajući da je u borbama uništeno i oko 60 komada vojne opreme.
Ukrajinski zvaničnici javno su priznali da Kijev koristi tešku artiljeriju u borbama na istoku Ukrajine što je u suprotnosti sa mirovnim sporazumom iz Minska.
Denis Pušilin, pregovarač Donjecke Narodne Republike, rekao je juče da je DNR za pomirenje i poštovanje sporazuma iz Minska, ali da neće tolerisati napade koje sprovodi ukrajinska vojska i da će zaštititi svoju teritoriju.
Prema rečima jednog od zarobljenih ukrajinskih vojnika, među nastradalima sa ukrajinske strane ima, osim regularne vojske i stranih najamnika, Čečena i Gruzina.
Večernje novosti