ДНС: Доказани кадар за економски просперитет Српске

ТРЕБИЊЕ │ У Културном центру вечерас је одржана централна изборна конвенција Демократског народног савеза, на којој су представљени кандидати ДНС-а за Народну скупштину РС из изборне јединице 9, те Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3.

Потпредсједник ДНС-а Милан Радовић истакао је да партија, захваљујући конзистентној и одговорној политици према грађанима, из године у годину континуирано расте, да је циљ за ове опште изборе 107.800 гласова, те да ће овај број, вјерује он, бити „далеко премашен“.

„У томе нам помаже принципијелност доказана током свих претходних година: ДНС није учествовао у преносу нити једне надлежности, у ДНС-у су људи који су у рату стварали а у миру бранили интересе Српске, ДНС има људе који гарантују економски просперитет Српске“, поручио је Радовић.

ДНС је прави избор за грађане „јер има најбоље кандидате, образован и кадар који се већ доказао на функцијама“, сматра Радовић, додајући да је „економија на првом мјесту“ међу политикама ДНС-а.

Морамо да будемо одговорни према ресурсима које имамо, морамо да будемо одговорни према народу. ДНС је је спреман да понесе већи ниво одговорности у одлучивању и економском просперитету Српске“, поручио је потпредсједник ДНС-а.

Он је рекао да Требиње и Херцеговина „нису само ХЕТ и РиТЕ Гацко“, њени ресурси у пољопривреди и туризму могу постати „моторна снага развоја Српске“, а кроз подршку домаћој производњи и успјешним привредницима „које морамо научити да слушамо како би унаприједили привредни амбијент и обезбиједили нове инвестиције“.

Кандидат ДНС-а из нашег града за посланика у Народној скупштини РС из изборне јединице 9 Данијела Јелић истакла је да ће се, уколико добије повјерење грађана, борити за равномјеран развој свих крајева Српске, превенствено за Херцеговину као њен мање развијен дио, квалитетно коришћење њених природних ресурса, идентифоковање проблема и побољшање квалитета живота у свим њеним локалним заједницама.

Борићу су се и за контролу функционисања свих сфера живота – несметаног развоја, безбједности, обезбјеђивања нашој дјеци образовања по европским стандардима, те несметане културне и сваке друге сарадњe са окружењем. Заговараћу и то да се из сваке куће запосли барем по један члан, и то по социјалној карти, да се не би десило да негдје раде сви, а негдје нико – јер се само на тај начин постиже социјална правда“, казала је Јелић.

Кандидат требињског ДНС-а за народног посланика из изборне јединице 9 Петар Иванковић казао је да ДНС сваке године јачи и бројнији због своје принципијелне политике, којом већ 18 година, снагом, вољом и памећу, води борбу за бољу Републику Српску и њене институције.

„Наш лидер Марко Павић јесте миран и сталожен човјек, али иза онога што каже стоји чврсто и стамено брани своје ставове. Наши министри и руководиоци нису галамџије, али њихова ријеч, увјерили сте се, одражава се снажно. Тако ћемо, вјерујте нам на ријеч, снажно и одговорно и убудуће наступати, без обзира што смо многима трн у оку“, поручио је Иванковић.

Кандидат требињског ДНС за посланика у Парламентарној скупштини БиХ Бојан Шапурић позвао да грађане да 7. октобра гласају „одговорно и за праве људе“ .

„Ваша оловка је ваше оружје на дан избора – бирајмо за наредне четири године људе који ће побољшати економију Српске и довести инвеститоре“, истакао је Шапурић.

На централној требињској трибини ДНС-а говорили су и носиоци изборних листа странке за скупштину Српске и парламент БиХ из изборних јединица 9 и 3 – Споменко Стојановић и Ненад Нешић.

Р.С.