Дочек Нове године у Српској

069135
БАЊАЛУКА │ Нову 2016. годину грађани Републике Српске су углавном дочекали у породичној атмосфери, али је у неким градовима дочек организован и на градским трговима.
Упркос минусу, велики број Бањалучана славило је на Тргу крајине уз домаће бендове: Мунденс“ и Вању Мишић, Крајишке трубаче, поп група „Наир“ те „Комбајн квартет“ и Слађану Зрнић.

Прве минуте 2016. уљепшао је традиционални ватромет у поноћ. Стигли су бројни туристи из Америке, Русије, Словеније, али и других земаља.

И општина Источно Ново Сарајево организовала је дочек на отвореном – у парку Гаврила Принципа уз домаћи бенд и групу Регина, а за све присутне, на минус 9, спремљено је кувано вино и ватромет.

Млади су углавном најлуђу ноћ дочекали у клубовима и дискотекама. Највеселије је било на Јахорини гдје су бројни туристи најлуђу ноћ провели у хотелима и кафићима.

И Приједорчани су славили на тргу уз Жељка Васића.

Семберци нису имали организован дочек на отвореном, па су славили у угоститељским објектима или у кругу породице. Тако је било и у Требињу, али је велики број грађана, због близине црногорског и хрватског приморја, Нову годину дочекало на отвореном у Будви и Дубровнику.

Већина Вишеграђана испратила је стару и дочекала нову годину у својим домовима или у неком од локала. Весело је било у угоститељским објектима комплекса Андрићграда, гдје су смјештајни капацитети попуњени туристима из Србије и Швајцарске.
РТРС