Додик: Српска синоним за слободу, а Србија синоним за живот

У Београду је одржана прес конференција предсједавајућег Предсједиштва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића.

Додик је рекао да је захвалан предсједнику Србије на окупљању Срба из региона и разговорима не само у свечарском расположењу него и проблемима које нас окружују.

– Сви смо загледани у Србију и њено насојање да нам помогне – напоменуо је Додик.

Додао је да Срби теже очувању мира те да не желе конфликте и неразумијевање.

– Република Српска је синоним за слободу, а Србија је синоним за живот – поручио је Додик.

Предсједницa Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Предсједиштва БиХ Милорад Додик у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем обиљежавају Бадњи дан, којим се најављује најрадоснији хришћански празник Божић.

Предсједник Србије Александар Вучић јутрос је, у присуству представника Срба из региона, унио бадњак у зграду Генералног секретаријата предсједника Републике у Београду, чиме је почело обиљежавање Бадњег дана.

Уношењу бадњака у зграду Предсједништва присуствовла је и премијерка Србије Ана Брнабић, предсједник Српског народног вијећа у Хрватској Милорад Пуповац, предсједник Демократске партије Срба у Македонији и посланик у Собрању Иван Стоилковић, предсједници Нове српске демократије Андрија Мандић и Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић, као и посланик „Уједињене Црне Горе“ у црногорском парламенту Горан Даниловић.

РТРС