Додик: Захвалност Русији и амбасадору Иванцову

БАЊАЛУКА │ Предсједник Републике Српске Милорад Додик захвалио је амбасадору Русије у БиХ Петру Иванцову који је сазвао данашњу ванредну сједницу Управног одбора Савјета за спровођење мира /ПИК/ у БиХ и нагласио да је Русије увијек била коректна и привржена акту Дејтонског споразума.

„ПИК је сазван захваљујући амбасадору Иванцову и очигледно је да он то није учинио, они не би ни реаговали. Русија је увијек била коректна и привржена акту Дејтонског споразума, а сви остали чланови ПИК-а су се понашали арогантно, највише према Републици Српској“, истакао је Додик.

Он је у изјави за „Спутњик“ навео да је апсолутно јасно да је позиција Русије прецизна и изразио захвалност Русији што је иницирала једну такву сједницу.

У Сарајеву је данас одржана ванредна сједница Управног одбора ПИК-а на захтјев амбасадора Иванцова због ситуације проистекле након најаве могућности једностраног захтјева за ревизију пресуде против Србије.

Амбасадори земаља чланица Управног одбора ПИК-а позвали су данас политичаре у БиХ на уздржавање од једностраних одлука и на дјеловање компромисом и дијалогом.

РТРС