Дом пензионера Требиње: УЗ ОСМИЈЕХ НА ЛИЦУ И СУЗЕ РАДОСНИЦЕ УЖИВАЛИ У ЗАБАВНОМ ПРОГРАМУ

ТРЕБИЊЕ │ У организацији удружења „Соната“ из нашег града, данас је у Дому пензионера, за штићенике ове установе, приређен богат културно-забавни програм и подијељене новогодишње честитке и пригодни пакети.

Овакве свечаности посебно увесељавају штићенике Дома пензионера, којима је током читавог програма био осмијех на лицу, али и по која суза радосница. Посјете ове врсте им, кажу, пуно значе.

Милосава Копривица је била посебно одушевљена дјевојчицама које су плесале.

„И ја имам унуке, присјетила сам се њих, само што су они сада велики. Слатки су, ово је дивно, што се припреми, освјежи нас“, истиче Милосава.

Ивковић Даринка није штедјела ријечи хвале за цјелокупан данашњи програм.

„Све ми се свиђа. Волим када ме посјећују. Сјетим се своје младости. И ја сам некада била млада, а сада ми је 92 године, за двадесет дана“, каже Даринка.

Рајко Ћапин, директор Дома пензионера, наводи да је данашњи дан предиван за све кориснике дома. Он истиче да се максимално труде да својим корисницима живот у трећем добу учине што лагоднијим, а боравак у дому што садржајнијим.

„Овакви сусрети су од велике важности за наше кориснике, када им проради посебна емоција. Видјели смо измамљене осмијехе на њиховим лицима, па и по коју сузу. Они су далеко најсретнији када им дођу најмлађи у посјету. Ми то врло често практикујемо. Посљедњих неколико седмица Дом пензионера је стјециште многих догађаја, било кутурно-умјетничких или едукативно-стручних предавања“, наводи Ћапин.

Михољка Јанковић, предсједница удружења „Соната“, навела је да они стално раде на увесељавању других, трудећи се да успоставе боље стилове живота у друштву и у породици.

„Децембар је мјесец када сви ишчекују славе, прославе, пакетиће, па смо одлучили да посјетимо ову популацију која је далеко од својих домова, да могу, бар на тренутак, да забораве на своје здравствене проблеме и да им се врати осмијех на лица“, истакла је Јанковић.

У програму су учествовали ученици Музичке школе, дјеца из играонице „Цицибан“, чланови плесног клуба „Марис“, Велибор Шиповац, пјесник Књижевне заједнице „Јован Дучић“ и чланови литерарне секције „Сонате“.

Д.Р.