ДОМ УЧЕНИКА прославио крсну славу: Задовољни – и пословањем и успјехом ђака

ТРЕБИЊЕ │ Ломљењем славског колача и трпезом љубави за званице, требињски Дом ученика прославио је данас своју крсну славу – Ваведење Пресвете Богородице.

Према ријечима директора ове јавне установе Јова Грујичића, иза Дома ученика је још једна успјешна година – како у пословању и активностима на унапређења услова за боравак школараца, тако и на плану школског успјеха ученика смјешених у овој установи.

„Дјеца имају све услове а то се показује и кроз резултате. Наиме, у претходне двије године имали смо ђаке генерације међу станарима дома. Услови су добри за учење ко хоће да учи, а ко неће – џаба су и услови. Нема дјеце која падају на годину. Нису сви ни одлични, али смо у просјеку задовољни  – јер је највећи број врло добрих и одличних“, казао је Грујичић.

Услови смјештаја у требињском ђачком дому, додаје он, међу најбољим су у Републици Српској када су у питању установе ове намјене.

„Свака соба  – двокреветна, трокреветна или четворокреветна – има санитарни чвор. Имају и двије учионице за учење, опремљен кабинет за информатику, трпезарују, интернет и телевизију. Радимо и радићемо да буде још боље“, истакао је Грујичић.

Он је казао да је тренутно тек половина капацитета дома попуњена, али и да радује да је ђака сваке године све више – што сматра веома важним за даљи развој и опстанак ове установе.

„Тренутно је у Дому ученика 75-оро дјеце, а овдје може још толико да станује. Међутим, ми тај празни простор искористимо за додатне дјелатности. Сваке године са ресорним министарством организујемо Љетну школу спорта – а и на том плану ова година је финансијски била успјешна. Не би могли имати све ово што имамо – да не радимо љети“, казао је Грујичић.

Р.С.