Донација породице Тасовац и фирме „ПЕРОН“ удружењу „СУНЦЕ НАМ ЈЕ ЗАЈЕДНИЧКО“

ТРЕБИЊЕ │ Требињско предузеће Д.О.О. „Перон“ ће у наредних годину дана обезбиједити неопходне намирнице за оброке члановима Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце нам је заједничко“ из Требиња.

„Перон“ ће свакодневно достављати неопходне количине хљеба, одређеним данима пецива и колаче, а на мјесечном нивоу ће им обезбиједити неопходне намирнице за прављење свих оброка.

Дарко Тасовац из „Перона“ истиче да њиховој фирми није једини циљ зарадити и створити профит, него имати слуха и за друге, посебно оне којима је помоћ потребна.

„Назвао бих ово, не помоћи за удружење ‘Сунце нам је заједничко’, него малим даром којим изражавамо подршку овој сјајној екипи чланова и васпитача“, рекао је Тасовац.

Он додаје да је свачији успјех још већи када се подијели.

„Осмијеси ове дјеце мени су довољан показатељ да радимо праву ствар. Пошто Удружење ‘Сунце нам је заједничко’ има своју кројачницу одлучили смо да нам они од сада шију радне униформе за све запослене и да новац који смо давали за куповину те опреме другим фирмама остаје овој дјеци, те да их и на тај начин подржимо. Договарамо се и да Удружењу дјеце и омладине са потешкоћама у развоју ‘Ведар осмијех’ из Билеће, такође, донирамо неопходне намирнице како би обезбиједили оброке и за њихове чланове“, навео је Тасовац.

Мијат Шаровић се у име свих родитеља дјеце са потешкоћама у развоју и корисника услуга удружења „Сунце нам је зајендичко“ захвалио породици Тасовац истакавши да њима много значи и сама посјета удружењу која им показује да нису сами.

„Нама то даје подстрек да боље и квалитетније радимо. Сматрамо да смо ми грађани овога града као и сви други, који, можда, имају мање или веће потребе од других. Управо наши суграђани као што је данас породица Тасовац нам говоре да нисмо сами, остављени, него да смо и ми интегрални дио овог града и да сви грађани у Требињу ову дјецу треба доживљавају као равноправне грађане“, рекао је Шаровић.

Он је истакао да је ова донација и по хуманости и вриједности заиста велика.

„Ова донација ће нам омогућити несметан рад нашег удружења у наредних годину дана. Биће обезбијеђена комплет исхрана за наше кориснике. Не волимо да лицитирамо цифрама донација јер сам осјећај да су нас се сјетили нама много значи“, рекао је Шаровић.

Он је навео да примјером породице Тасовац могу да се руководе и други.

„Ми у Требињу већ двије деценије, недавно смо обиљежили јубилеј, имамо сталну подршку институција система, јавних установа, приватних компанија, као што је данас ‘Перон’Д.О.О. Ово је само наставак једног квалитетног начина рада удружења, једне велике подршке од свих субјеката у нашем граду. Најзначајније је, и то овом приликом истичем, да наши корисници нађу своје мјесто под сунцем, остану овдје да живе у својим породицама уз подршку добрих људи, а не да свој живот завршавају у установама затвореног типа“, истакао је Шаровић.

Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце нам је заједничко“ има 118 чланова, од чега њих 30 користи редовне услуге.

Предузеће породице Тасовац „Перон“ Д.О.О. запошљава 35 радника у пет малопродајних објеката и пекарама које су надалеко познате по квалитетним и разноврсним производима сланог и слатког асортимана.

Д.Р.