Драшковић одустао од аеродрома јер му је СНСД тражио новац за кампању

rodoljub-draskovic-investicije-trebinje-nevesinje_0

ТРЕБИЊЕ | Одлука концерна „Свислајон“ да одустане од изградње аеродрома на Зупцима код Требиња, донијета је, прије свега, због мијешања политике и Владе РС у виталне пројекте на подручју града на Требишњици, изјавио је Славко Вучуревић, градоначелник Требиња.

Он је објаснио да је град већ направио чврст договор са Родољубом Драшковићем, власником концерна, око продаје земљишта на локацији Зупци, с намјером да тамо сагради модеран аеродром, али се у све умијешала Влада РС и сада је посао пропао.

Kако Прва политика сазнаје, Родољуб Драшковић је од пројекта градње аеродром у Требињу одустао након састанка у винарији Вукоје са челницима СНСД-а, које је предводио генерални секретар ове странке Лука Петровић.

Од обавијештених извора сазнајемо да је Лука Петровић од Драшковића тражио финансијску подршку за СНСД на предстојећим изборима, што је Драшковић оцијенио као политичку уцјену и одлучио да одустане од пројекта градње аеродрома.

Из „Свислајона“ су навели да желе да буду носиоци привредног развоја цијеле Херцеговине, не само Требиња.

– Због тога тражимо коректну и стручну сарадњу са органима РС. Та сарадња подразумијева да се на јасним законским основама и на политичком консензусу дефинишу инвестициони пројекти за развој, како града Требиња, тако и Херцеговине – навео је Родољуб Драшковић у саопштењу за јавност, поводом одустајања од градње аеродрома код Требиња.

У саопштењу се додаје да одустају од градње аеродрома, због „непостојања политичког консензуса“ у вези са тим пројектом.

Иначе, из Владе РС су поручили да су обезбиједили инвеститора и да ће ускоро почети реализација пројекта, а о свему ће благовремено обавијестити јавност.

Подсјећамо, Град Требиње је још 25. марта донио одлуку да Драшковићу прода 200.000 метара квадратних градског грађевинског земљишта на локацији Дубраве – Зупци, како би на тој локацији изградио аеродром, али је све стопирано након одустајања концерна „Свислајона“ од пројекта.

Инвеститор Родољуб Драшковић у Херецеговини је запослио више од 1000 људи.

Прва политика/Истинито