Драшковић поклања држави Индустрију алата

НОВИ САД │Скупштина „Свислајон“ групе д.о.о. Нови Сад донијела је одлуку да поклони Републици Српској акције Привредног друштва „Свислајон“ Индустрија алата!

У обавјештењу након ванредне сједнице скупштине пословног система у чијем власништву је 64,31% акција требињске „алатнице“, наведено је да је „Свислајон група“ искњижила из пословних књига капитал по основу власништва над акцијама у „Индустрији алата“, те захтијева да се из назива и меморандума привредног друштва „Свислајон Индустрија алата“ избрише „Свислајон“.

„Од дана овог обраћања сматрајте да је Република Српска власник Привредног друштва Свислајон Индустрија алата“, стоји у обавјештењу упућеном „на пажњу“ предсједнику РС Милораду Додику и премијерки Жељки Цвијановић.

У образложењу се подсјећа да је од момента приватизације саопштено да „Свислајон индустрија алата“ из Требиња не признаје обавезе по основу пореза из периода прије приватизације.

„Држава је била дужна да потраживања по основу пореза пре приватизације наплати принудним путем, прогласи стечајни поступак, конвертује у капитал друштва или их отпише“, наводи се у образложењу.

„Свислајон индустрија алата“ Требиње уредно измирује обавезе по основу пензијско-инвалидског осигурања, уплаћује доприносе и повезује радни стаж свим запосленим који су стекли услове за пензију, истичу у обавјештењу.

Из „Свислајон групе“ наводе да пословни систем „Свислајон Таково“ измирује све своје обавезе према свакој држави у којој послује, као и обавезе према добављачима и запосленима, истичући да пословни систем „Свислајон Таково“ „не прихвата да му `Свислајон индустрија алата` урушава пословни углед, како у Републици Српској, тако и у целом пословном свету“.

„У континуитету се појављују написи у медијима да је наш предсједник Родољуб Драшковић и пословни систем `Свислајон Таково` највећи дужник у Републици Српској по основу пореза и доприноса, чиме се руши и угрожава углед овог пословног система. Враћамо вам друштво у власништву које након више деценија стварања губитка данас успешно послује и остварује добит“, наводи се у обавјештењу које је потписала директор Јулијана Шкорић.

Радио Требиње