Дружењем пјесника са школарцима почеле „Дучићеве вечери поезије“

ТРЕБИЊЕ │ Дружењем пјесника са ученицима Основне школе „Јован Јовановић Змај“ данас су у Требињу почеле Дучићеве вечери поезије, тродневна манифестација посвећена пјеснику Јовану Дучићу.

Са школарцима су се дружили пјесници Драгомир Ћулафић, Војислав Вукотић и Драган Копривица, а добродошлицу им је пожељела Сара Милојевић из четвртог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“.

„Требиње је град свјетлости које остављају утисак на сваког човјека и пјесника. Споменици Његошу и Дучићу, два велика књижевника који гледају један у другог, су инспирација за моје нове пјесме“, поручио је пјесник Драгомир Ћулафић.

Истог мишљења је и пјесник Драган Копривица, пјесник из Црне Горе.

Дјеца су незгодни слушаоци, они све знају и разумију и зато имам позитивну трему, јер се пред дјецом треба представљати са посебном пажњом. Ипак, ово је посебан угођај, а свој задатак ћу, надам се, испунити како треба“, поручио је Копривица.

Према ријечима начелника Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња Зорана Милошевића – циљ дружења је да дјеца заволе пјесништво и да сазнају што више о пјеснику из њиховог града Јовану Дучићу.

Пјесници ће приредити пригодан програм и ученицима друге двије требињске основне школе, а планирано је и дружење пјесника са ученицима требињске Гимназије, која носи Дучићево име, гдје ће у 17 часова бити откривен барељеф са ликом Јована Дучића.

У Културном центру Требиње вечерас ће бити одиграна „Последња песма“, комад о Дучићевом животу, у режији Марка Мисираче, у којем играју: Небојша Кундачина, Милан Зарић и Маја Колунџија Зорое.

Д.Ч.