Državljanka Srbije proglašena prijetnjom bezbjednosti BiH

20150623164701_311661
SARAJEVO l Služba za poslove sa strancima BiH izrekla je mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na pet godina državljanki Srbije čiji su inicijali A.Š. koja je proglašena prijetnjom za nacionalnu bezbjednost BiH jer se dovodi u vezu sa radikalnim sljedbenicima selefizma u BiH.

Inspektori za strance, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, locirali su državljanku Srbije na području Sarajeva. Ona je privedena i smještena pod nadzor u Imigracioni centar kako bi bilo osigurano izvršenje mjere protjerivanja.

Ovo lice je u braku sa državljaninom BiH E.H. koji je u prethodnom periodu bio predmet rada Agencije za istrage i zaštitu BiH i koji je uhapšen u akciji kodnog imena „Damask“.

Služba ju je, odmah po prikupljanju podataka o njenim aktivnostima, koje mogu narušiti bezbjednost BiH, procesuirala, a preduzimaju se dalje mjere radi njenog udaljenja iz BiH.

Služba za poslove sa strancima BiH će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH.
Nezavisne