Двије трагедије на путу за исти мото-скуп: Један бајкер усмртио дјевојчицу, други настрадао у мистериозној несрећи

Девојчица (7) из Новог Горажда је погинула, а њена петогодишња сестра и двогодишњи брат су повређени прекјуче када их је на тротоару ударио мотоцикл којим је управљао Чачанин В. Ћ. (27), возећи на мото-скуп у Требињу. На путу на исти мото-скуп, два сата касније, на Златибору је погинуо мотоциклиста М. Ж. (39) из Београда, а његов друг из колоне Ј. Ј. (30) тешко је повређен.

Низ трагедија прекјуче је обележио пут несреће којим су кренули мотоциклисти из свих крајева Србије на мото-скуп у Требињу. За два сата, како је „Блиц“ јуче писао, догодиле су се две стравичне несреће.

У првој, која се око 12.30 сати десила у Горажду, Чачанин В. Ћ. налетео је мотором на мајку са троје деце. Мајка је с малишанима ходала тротоаром на путу ка школи, само 50 метара од куће!

Kако сазнајемо, возећи „сузуки“, В. Ћ. (27) изгубио је контролу у десној кривини, изврнуо се и клизећи прешао преко леве коловозне траке, пролетео на тротоар и земљано проширење којим су се кретала деца и њихова мајка. Седмогодишња Н. Т. је од силине ударца преминула на лицу места. Њени млађи брат Т. Т. (5) и сестра М. Т. су том приликом повређени и налазе се на лечењу.

Од мештана Новог Горажда сазнајемо да је девојчица у тешком стању и да је оперисана.

Седмогодишњакиња је јуче сахрањена на локалном гробљу, а у општини Ново Горажде јуче је био проглашен дан жалости.

В. Ћ. није повређен, јер је на себи имао опрему за вожњу мотора и саслушан је јуче у Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево.

– Основном суду у Вишеграду поднесен је предлог за одређивање притвора против В. Ћ., држављанина Србије, због сумње да је починио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја – потврђено је у ОЈТ Источно Сарајево.

Важи за одличног возача који није склон дивљању на путу: Чачанин В. Ћ.

Фото: Фацебоок / Фацебоок Важи за одличног возача који није склон дивљању на путу: Чачанин В. Ћ.

Иначе, В. Ћ. је члан чачанског мото-клуба „Спартанци“ и важи за одличног возача који никада није био склон бахатој и пребрзој вожњи. Учествовао је и побеђивао на бројним мото-крос такмичењима.

Он је у групи од пет-шест мотоциклиста кренуо на мото-скуп у Требињу.

– Мало сам каснио за групом, а када сам стигао, затекао сам другаре који скидају кациге и трче ка мени. Видео сам да се догодила несрећа. В. је једно дете узео у наручје, зауставио ауто и одвео га у болницу. То дете је спасено – рекао је за „Блиц“ један од бајкера који су били у друштву В. Ћ.

Блиц