„Џез поези кабаре“ најавио вечерашњи концерт у Требињу

ТРЕБИЊЕ │ Поводом концерта који ће одржати вечерас у Требињу, бањалучки музички састав „Џез поези кабаре“ данас је у Културном центру организовао конференцију за новинаре и том приликом представио вечерашњи програм и први албум „Не правдам се, већ се исповједам“, који је у продукцији РТРС-а издат у децембру прошле године.

„Џез поези кабаре“ забављаће Требињце вечерас од 20:30 часова на сцени бајкерског кампа у кругу касарне, као дио програма 19. међународног Мото викенда, а у оквиру Требињских љетних свечаности.

Члан бенда Саша Берендика је истакао да је велика част бити у Требињу и позвао Требињце да дођу вечерас и буду дио спектакла који ће бенд да приреди.

„Нама је посебан изазов то што наступамо у оквиру мото скупа, гдје је карактеристична нека друга врста музике, али мислим да ће наша музика – спој џеза и поезије и још неки визуелни сегменти тек да произведу додатну вриједност и неки нови осјећај“, казао је он.

Други члан бенда Небојша Курузовић је истакао да очекује добру забаву вечерас упркос најављеној киши.

„Ми гдје год да смо наступали донијели смо кишу. Ипак, ми смо сигурни да ће ко год дође уживати у овом необичном споју. А један од циљева нам је да вратимо поезију гдје јој је мјесто. У Требињу уживамо уз ваша врхунска вина а ми вас позивамо да дођете у Бања Луку па да тамо наздравимо са ракијом“, казао је Курузовић.

Зоран Милошевић, начелника Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња пожељевши добродошлицу овом бенду, рекао је да је циљ културног стваралаштва стално нудитy публици нешто ново.

„Надам се да ће наши гости изазвати вечерас позитивне вибрације код публике. Ова сарадња је тек почела и желио бих да чешће гостују у нашем граду и да имамо још сјајних концерата“, навео је Милошевић.

У Културном центру отворена је и изложба умјетничких фотографија аутора Драге Вејиновића, на којима се може видјети рад бенда на терену.

Генерални покровитељ концерта је Министарство просвјете и културе Републике Српске, уз подршку Града Требиња и Културног центра Требиње.

С.П.