Џудистима ЛЕОТАРА три медаље и екипно 3. мјесто на Првенству БиХ за сениоре

На Првенству Босне и Херцеговине за сениоре у џудоу, који је протеклог викенда одржано у Бањалуци, џудисти „Леотара“ поново су имали одличан наступ – освојивши три медаље и екипно 3. мјесто у конкуренцији више од четрдесет џудо екипа из цијеле БиХ.

У категорији до 60 кг, иако тек јуниор, Игор Ђурица супериорно је освојио прво мјесто побиједивши све своје противнике ипоном.

У категорији до 73 кг прошлогодишњи првак БиХ Никола Бољановић освојио је друго мјесто, а сребрени је био и Божидар Вучуревић у категорији до 81 кг, који је такође прва година јуниора.

У џудо клубу „Леотар“ кажу да су двије освојене сребрне медаље могле бити и златног сјаја –  Бољановић је, истичу, у финалној борби оштећен невјероватним судијским одлукама, док је Вучуревићу златна медаља измакла у продужетку борбе.

У укупном пласману за мушкарце Џудо клуб „Леотар“ заузео је 3. мјесто а мало је недостајало да буде најбоља мушка екипа у БиХ.

„Ако узмемо у обзир чињеницу да у мушкој конкуренцији има седам категорија, а да су џудисти ‘Леотара’ радили три финала – то нам  довољно говори о квалитету рада у нашем клубу. Овај подмлађени тим својим наступом и великим резултатима показао је да њихово вријеме тек долази“, кажу у Џудо клубу „Леотар“.

Игор Ђурица, Никола Бољановић и Божидар Вучуревић наступиће на Балканском првенству за сениоре које се одржава 30. марта у Албанији.

Радио Требиње