Екипа ХРУПЈЕЛА побједник Олимпијаде

ТРЕБИЊЕ │ Екипа Хрупјела побједник је 61. Олимпијаде у малом фудбалу „Јелен куп 2017“.

До свог другог трофеја традиционалног квартовског такмичања у малом фудбалу Хрупјела су стигла вечерашњом побједом у финалу против екипе Мокрих долова резултатом 4:1.

За побједнике Олимпијаде три пута погодио је Зоран Милић, а једном Дарио Мариновић – док је стријелац јединог гола за Мокре долове био Милан Јелачић.

У Хрупјела иду трајни и прелазни пехар, уз новчану награду од 3.000 КМ. Другопласирани Мокри долови награђени су са 1.000 КМ, док је 600 КМ за трећепласирану екипу освојила Горица, која је у утјешном финалу била боља од екипе Главне улице резултатом 3:1.

За најбољег играча Олимпијаде проглашен је Видо Милојевић из екипе Хрупјела, најбољи голман је његов саиграч Душан Берак, док су признање најбољег стријелца турнира подијелили Владо Богдановић из Горице и Зоран Милић, такође из Хрупјела – са по седам постигнутих голова. Најперспективнији играч Олимпијаде је Милош Савић из Горице.

„Од прве утакмице смо били добри – до финала смо само једну утакмицу изгубили, а једну одиграли неријешено. Све остале смо побиједили. И у финалу – заслужена побједа. Имамо играча који игра европски фудбал – а с њим можемо свакога побиједити“, каже Трифко Атељевић, капитен Хрупјела, те додаје да ће се са „Брекане“ радост тријумфа преселити испред просторија мјесне заједнице у овом насељу, гдје ће до касно у ноћ Хрупјелчани прослављати свој други до сада освојени пехар на Олимпијади.

Трифко Атељевић и Дарио Мариновић

А „европски фудбал игра“ појачање из Дубровника Дарио Мариновић, који истиче да ће и убудуће остати вјеран својој екипи на требињском квартовском турниру.

„Већ традиционално играм за Хрупјела и то ће се тешко промијенити. С њима сам и пријатељ – није то да само дођем овдје на турнир. И стварно се осјећам задоваљан што могу да помогнем да освојимо овакав један турнир – кад видим да је људима заиста стало до тога. Видимо се и догодине – надам се да ћемо одбранити овај пехар“, каже Мариновић.

И у организацији задовољни овогодишњом Олимпијадом.

„Током цијелог такмичења стадион је био испуњен скоро до посљедњег мјеста. Утакмице су биле веома квалитетне. У листу стријелаца се уписало 67 играча, постигнуто је преко 170 голова – а то је доказ добре и квалитетне игре“, истиче Петар Чоловић, комесар овог такмичења.

Организатор традиционалне Олимпијаде у малом фудбалу је ЈУ Требињеспорт, а покровитељ Град Требиње.

Р.С.