Експлодирала бомба у школи: Погинуо 12-годишњак

ДАГЕСТАН │ ОД експлозије гранате у школи у селу Агвали у Дагестану у понедељак је погинуо један 12-годишњи дечак а 11 је рањено. Троје ученика је у тешком стању. Гранату је у разред за компјутерску обуку донео један ученик осмог разреда који је касније изјавио полицији да ју је нашао на улици.

Хеликоптер Министарства за ванредне ситуације брзо је стигао у крај где су настрадала деца и пребацио их у болницу у главном граду Дагестана Махачкали. Школу је оградила полиција и нису дозволили да улазе знатижељни грађани.

Са дечаком који је донео гранату у понедељак по подне разговарали су психолози и истражитељи. Мало ко верује у причу дечака да је гранату нашао на улици. Очигледно је да је он знао где старији крију оружје. Сада је главно питање зашто је он бомбу донео у школу. Полиција покушава да утврди да ли се ради о терористичком акту и да ли је дечака, можда, неко послао са гранатом међу своје вршњаке.

Неоспорно је да на Кавказу међу цивилима има доста оружја, муниције и граната. Дагестан је република у којој је много муслиманских екстремиста, па је значајан број ратовао или још ратује у Сирији.

Агенције