Ekspoze je spisak lijepih želja

327673_1
BIJELJINA | Ekspoze premijerke Željke Cvijanović je spisak lijepih želja i ne ostavlja utisak da ova vlada zna kuda ovu zemlju da vodi, istakao je u emisiji „Puls“ potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović.
On tvrdi da opozicija najviše zamjera što pred sve većim finansijskim problemima, ova vlast zabija glavu u pijesak, vodeći se uskostranačkim interesima.
Nova Vlada je Vlada kontinuiteta, bez želje za promjene, tvrdi Krsmanović i dodaje da je to najbolje pokazala premijerka koja nije htjela ni da razmatra niti jedan konstruktivan prijedlog opozicije za izlazak Republike Srpske iz krize.
„Onda jednostavno od ove vlade ne očekuje se ništa dobro i ona će nastaviti istim putem, a to je put zaduživanja, put rasprodaje prirodnih resursa, put neravnomjernog razvoja Republike Srpske, put obračuna sa političkim neistomišljenicima, sigurno na još arogantiniji i bezobzirniji način“, smatra Krsmanović.
I izbori su pokazali da pola Republike Srpske je nezadovoljno radom Vlade Srpske koja je sada samo prekomponovana.
„Ako ova vlast to ne vide stići će ih politička kazna. Činjenice koje su sada na stolu su da 40 posto budžeta ide za vraćanje kredita. 2015. godine se očekuje da će trebati 600 miliona KM da se vrate stari krediti. I mi te kredite vraćamo novim nepovoljnim kreditima kod komercijalnih banaka. Istovremeno, Cvijanovićeva u svom ekspozeu ne reče ni riječ da nema ništa od znatno povoljnije kreditne linije iz Rusije“, ukazuje Krsmanović.
Opzicija najviše zamjera ovoj vladi je odnos prema velikim investicijama koje su potpuno pogrešne, a to su auto-putevi koji vode iz ničega u nigdje, a ne grade se energetski kapaciteti na vlastitim resursima.
Nemamo mosta na Savi i sad vlast hoće da pravi put ka livanjskom kantonu u Mliništa, što je suludo, tvrdi Krsmanović.
„Auto-put je put koji će sebe da otplaćuje od putarine, a vi pravite auto-puteve koji vode pored imanja predsjednika Republike Srpske i gdje još uvijek nijedna naplatna rampa ne radi. Od auto-puta Banjaluka-Gradiška nijedne marke priliva nismo imali“, kaže Krsmanović.
On zaključuje da je politika naše vlade bezidejna i bez jasne stragije razvoja Republike Srpske.
BN TV