Екстремисти убили 150 људи и дјеце у Нигерији

349850_1
НИГЕРИЈА │ Готово 150 Нигеријаца је убијено у најновијем нападу Боко Харам у села на североистоку Нигерије, навели су сведоци масакра.
Убијани су претежно дечаци и мушкарци док су се молили у џамијама, али и жене док су припремале храну код својих домова.
На десетине екстремиста упало је у три удаљена села у нигеријској савезној држави Борно синоћ по локалном времену палећи куће у најкрвавијем пиру те екстремистичке групе од када је нигеријски председник Мухамаду Бухари дошао на власт у мају ове године.
Наоружани нападачи су убили најмање 97 сељана у селу Кукави најтеже погођеном месту екстремиста Боко харам, пренела је агенција АФП.
АП додаје да су сељани у селу Кукава били у неколико џамија и молили се.
Убили су углавном мушкарце, изјавио је сведок Абас Гава, а потврдио високи владин званичник, док су неки борци Боко харам провалили у домове и убијали жене и децу које су припремале вечеру.
АП наводи да је синоћни напад био „директива Исламске државе“ да борци појачају нападе током трајања светог месеца Рамазана.
Дан раније екстремисти су напали село Мусарам и наредили мушкарцима да се одвоје од жена и онда отворили ватру по њима. Убијено је укупно 48 особа на лицу места, док је 17 успело да побегне пошто су задобили тешке повреде.
У понедељак, два бомбаша самоубице су дигли себе у ваздух у једном селу у непосредној близини Маидугурија.
Агенције