„Ер Србија“ назвала авион по Микију Манојловићу

379720_1

Авион „Ер Србије“ – „ербас А319“ – носиће име глумца Предрага Микија Манојловића, који је четврти грађанин Србије који је постао део програма „Живе легенде српске националне авио-компаније“.

Генерални директор „Ер Србије“ Дане Кондић и Мики Манојловић су на писти београдског аеродрома открили део авиона са именом глумца.

Програмом „Живе легенде“ одаје се признање грађанима Србије који су се истакли у својој струци и стекли међународну славу, а до сад су авиони добили имена по тенисеру Новаку Ђоковићу, кошаркашу Владе Дивцу и фудбалеру Дејану Станковићу.

„Врло сам срећан због овога. После три велике легенде српског спорта, Ђоковића, Дивца и Станковића, ево и мене. То је велика част“, рекао је Манојловић.

Прослављени уметник је додао да му је веома драго што га је српска национална авио-компанија препознала као некога коме припада част да се по њему зове авион.

Манојловић је одабран због доприноса развоју филма, позоришта и телевизије на простору бивше Југославије и у Србији, током каријере која траје скоро пет деценија.

РТС