ЕXIT руши рекорде

exit

НОВИ САД I Овогодишњи Ексит фестивал, осим по феноменалним наступима „Бастиле“, Ели Голдинг, Дејвида Гете, Виз Калифа, „Продџи“ и других сјајних извођача, остаће упамћен и по томе да је за четири дана забележена рекордна посета од укупно више од 195.000 посетилаца.

Без дилеме највећи број посетилаца на овогодишњем Екситу био је ноћас, што је и било за очекивати с обзиром на то да су на Петроварадинској тврђави наступале можда и највеће звезде овогодишњег фестивала Виз Калифа и „Продџи“, који су са главне фестивалске бине емитовали праву енергију којом су на најбољи начин показали шта је Ексит магија.

Према информацијама које је Тањуг добио од организатора фестивала, последње вечери овогодишњег фестивала на Петроварадинској тврђави се окупило више од 55.000 посетилаца, а тачан број организатори ће објавити у понедељак.

Оно што се зна јесте да је пола сата пре поноћи посета била за 12.000 већа него у исто време предходне вечери, а на улазима у фестивалски простор и после поноћи је била огромна гужва, па ће судећи по томе, досадашњи рекорд бити значајно премашен.

Осим главног стејџа изузетно квалитетан програм је био и на другим фестивалским бинама, а једна од звезди вечери била  је и легенда југословенске музике Јосипа Лисац, чији наступ је пропратио велики број углавном старијих посетилаца.

У врелу атмосферу последње вечери Ексита одлично се уклопила и финална утакмица Европског првенства у фудбалу Француска – Португал, чији директан пренос је пратио велики број гледалаца преко видео бима постављеног на „реге стејџу“.

На Петроварадинској тврђави је спуштена завеса на овогодишњу Ексит магију, а Ексит авантура се наставља на плажи Јаз у Будви, где ће од 14. до 16. јула бити одржана летња верзија овог фестивала – Си-Денс фестивал.

БНТВ