Финале Олимпијаде: Мокри долови бране титулу

 

olimpijada1ТРЕБИЊЕ | Након 78 одиграних утакмица у све три конкуренције, сениорској, кадетској и пионирској, мноштва голова и атрактивних потеза сутра ће бити завршена овогодишња олимпијада у малом фудбалу Требиње 2015.
На 58. по реду традиционалном такмичењу требињских квартова у малом фудбалу намеће се јединствен закључак, Олимпијада не да није изгубила на популарности него ће и даље носити примат једног од најзначајнијих спортских догађаја у Требињу.
Сутра су на програму утакмице за трећа мјеста и финала у све три конкуренције. Од 17 часова у утакмици за треће мјесто у пионирској конкуренцији играју Хрупјела и Мокри долови, а 45 минута касније почиње меч за треће мјесто у конкуренцији кадета на коме су ривали Мокри долови и Тини. Финале у узрасту пионира почиње у 18 часова и 30 минута а у 19 и 15 играју финале кадети Горице и Хрупјела.
Утакмица за треће мјесто у сениорском узрасту, у којој играју Хрупјела и Доње Полице почиње у 20 часова и 30 минута.
Финални меч код сениора почиње у 21 час и 30 минута, а састаће се актуелни шампион Мокри долови и Тина станица.
Умјесто класичне најаве изјаве фудбалера обје екипе. „Радује ме фер и коректно понашање свих учесника на овогодишњој Олимпијади у малом фудбалу.У финалу ћемо играти као и на свакој досадашњој утакмици, пуном снагом. Ако Тина станица буде боља и побиједи ми ћемо им пружити руку и честитати. Наравно, желимо да одбранимо трофеј“, каже фудбалер Мокрих долова Милан Јелачић.
Један од најискуснијих учесника олимпијаде у малом фудбалу, човјек који је одиграо на десетине утакмица и капитен Тина станице Милан Јанковић истиче да итекако респектује Мокре долове.“Они су доста улагали у своју екипу, имају доброг спонзора. Ријеч је о веома коректној и квалитетној екипи. Момци из Мокрих долова су добри фудбалери и честити момци. Ми ћемо пробати да побиједимо и преузмемо им титулу“, каже Милан Јанковић.
А да ће публика имати пта да види то је неспорно. За Тина станицу играју између осталих некадашњи БиХ репрезентативац Бранислав Kрунић, сјајни играч и великог фудбала и футсала Милорад Цимирот, а највећи адут свакако је црногорски интернационалац Зоран Баровић. Мокри долови, актуелни шампион имају одлично уиграну екипу коју је у полуфиналу појачао Јаков Грцић, репрезентативац Хрватске у футсалу и унио им неопходну чврстину. Публика ће, итекако имати шта да види.
На листи стријелаца такође је неизвјесно. Миљан Милишић, фудбалер Доњих Полица постигао је девет а у стопу га прати Милан Јелачић из Мокрих долова са 8 голова.
Интересантно је да су ове двије екипе играле утакмицу у 5. колу групе А када су Мокри долови побиједили са 2-1. Сутра ће, сасвим сигурно бити много неизвјесније.
Обје екипе ће имати праву малу армију навијача што обећава још један спектакл.
Побједнику ће припасти прелазни пехар, побједнички пехар, медаље и новчана награда од 2500 KМ, другопласираној екипу Медаље и новчана награда од 750 KМ а трећепласираној медаље и награда од 500 KМ. Биће проглашени и најбољи играч, најбољи играч и најперспективнији играч.
Побједник ће златним словима бити исписан у историји Олимпијаде. На радост спортског Требиња.
Р.М.