Фоча: Једанаестогодишњак спасио другарицу из ријеке

20150716150142_315801
ФОЧА │ Једанаестогодишњи дјечак Давид Арсенић из Фоче спасио је другарицу Анђелу из брзака ријеке Ћехотине и својом храброшћу и сналажљивошћу задивио суграђане.
Дјечак је испричао да је Анђела скочила у ријеку и да је пливала око четири минута, након чега је повикала „упомоћ“.
Према његовим ријечима, одмах је скочио у воду када је чуо вршњакињу да дозива у помоћ, запливао према њој и ухватио је за руку.
„Једном руком сам пливао, а другом њу вукао, све док нисам могао да ногама дохватим дно. Била је без свијести. Ухватио сам је и изнио поред скакаонице, а са обале су ми довикнули да јој подигнем главу да се ни би угушила. Онда су дотрчали и извукли је на копно, пружили прву помоћ, а брзо је стигла и хитна“, испричао је Давид.
Дјечак каже да му пријају похвале и да га сви зову јуначином и херојем, те да једва чека да поново види Анђелу, која би за неколико дана требало да изађе из болнице.
Један од очевидаца Младен Аврам каже да је дјевојчица спасена, захваљујући Давидовом брзом реаговању.
Давид је наш херој, знам га од рођења, он је веома добар и спретан дјечак“, истиче Аврам.
Немили догађај са срећним крајем догодио се јуче око 13.00 часова на купалишту испод стамбених зграда у фочанском насељу Лазарево.
Купање на Ћехотини данас је замијенио Аква парком у Фочи, чији радници с поносом истичу да ће Давид цијелу сезону имати бесплатан улаз.
Срна