Фолклораши на пријему у градској управи

ТРЕБИЊЕ l У Градској управи данас је уприличен пријем за представнике фолклорних друштава, који у нашем граду бораве од синоћ – учеснике Петог међународног фестивала ветерана фолклора, извођачких ансамбала, пјевачких група и солиста под називом „Вече фолклора поред Требишњице“.

Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Требиња и  Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности, упознали су присутне госте, од којих су неки по први пут у посјети нашем граду, о љепотама и садржајима Требиња.

Милошевић  је истакао значај одржавања оваквих смотри у нашем граду, јер је Требиње прије свега град културе.

„Желим да нашим драгим гостима пожелим добродошлицу у град сунца, вина и платана. Нама је част да људи долазе у наш град,  да понесу добре утиске и да се опет врате у наш град.“, казао  је Милошевић.

Директор КУД „Кишко Калаш“ Мађарска, Ласло Мандић казао је  да је велика част и одговорност представљати Мађарску на једном овако значајном фестивалу у Требињу.

„Све што сам од синоћ видио, од фестивала до града, је савршено. Ја искрено само могу рећи : Прелијепо ми је.“, нагласио је Мандић који је пожелио успјех свим учесницима Фестивала и додао да је ово тек почетак сарадње између КУД „Кишко Калаш“ Мађарска и АНИ „Јован Дучић“ Требиње.

Гости ансамбла „Абрашевић“ из Београда нису први пут у нашем граду. Бора Телевски, умјетнички директор, каже да је за ових пет година фестивала примјетно напредовање  и из године у годину све бољи квалитет.

„Не могу рећи да је ово најбољи фестивал у региону али добрим корацима иде напријед.“, казао је Телевски.

На смотри учествују 24 фолклорна ансамбла из Републике Српске, Србије, Бугарске и Мађарске – 905 учесника.

Смотра фолклора завршава вечерас, када ће, уколико временске прилике дозволе од 20 часова на Тргу слободе најбољим ансамблима бити додијељене златна, сребрна и бронзана статуа Јована Дучића.

С.П