Фресно” и даље оживљава предјеле НП “Сутјеска”

Fresno_Sutjeska-1440x564_c

Бразилска рок група “Фресно” поново екранизује предјеле Националног парка “Сутјеска” у својим спотовима. Бразилци настављају да промовишу “Сутјеску” у склопу пројекта “Srpska sessions”, који је волонтерски реализовала агенција “Маниа” из Бањалуке, а у оквиру којег ће у наредних мјесец дана седмично бити приказиван по један спот.

Акустична верзија спота “Сутјеска/Фарол” представљена је у сриједу вишемилионској бразилској публици, а снимљена је на Орловачком језеру с приказом најљепших кадрова Зеленгоре.

“Фресно” је прошле године на свом званичном Јутјуб-каналу објавио спот за пјесму “Пробуди се”, који је у августу  2015. године снимљен на Тјентишту. У овом споту у центру пажње је споменик Битка на Сутјесци, чијом су љепотом и симболиком опчињени чланови ове групе.

Фронтмен групе “Фресно” Лукас Силвеира је приликом снимања спота изјавио да годинама истражују споменик на Сутјесци, који је и постао симбол бенда, те да су научили све о славној бици из Другог свјетског рата.

“Споменик је симбол тражења спасоносног пута. Свако од нас има своју битку и тражи свој животни пут. Ова пјесма говори о томе и овај споменик за нас има огроман значај”, рекао је тада Силвеира.

Доста људи у Бразилу није вјеровало да је споменик, чију су слику раније ставили на омот албума, стваран, мислећи да је компјутерска анимација, јер, како је истакао Силвеира, дјелује као да је са друге планете.

Силвеира је нагласио да нису жалили вријеме и новац да пређу више од 10.000 километара да би снимили спот и тако своје милионске обожаваоце упознају о овом културно-историјском споменику.

фестивал.ба