Гацко три дана било без електричне енергије

061957

ГАЦКО │ Више од четрдесет часова, око четири хиљаде потрошача на подручју Гацка нису имали електричну енергију.

Редовно снабдијевање прекинуто је у суботу око седамнаест часова, због квара на далеководу у Црној Гори код Никшића. Поново је успостављено данас око дванаест часова.

Ријеч је о алтернативном правцу снабдијевања, који је успоставио Електропренос БиХ, с обзиром на то да је у току реконструкција трафостанице у Билећи, одакле се подручје Гацка снабдијева струјом.

– Ти радови су почели половином априла и трајаће деведесет дана. У том периоду је алтернативни правац снабдијевања из Црне Горе – рекао је Небојша Рикало, извршни директор за техничка питања ЗП Електро Херцеговина, Требиње.

Потрошачи на подручју Гацка су огорчени. Без електричне енергије, уз високе дневне температуре, највише штете потрошачи имаће са пропадањем намирница у замрзивачима. Осим домаћинстава, штету ће имати трговине, угоститељски и други објекти.

– Проблем су расхладне витрине и фрижидери, све је пропало – каже Славиша Томић, власник трговинске радње.

Штету ће бити тешко процијенити. Гачани већ најављују тужбе.

– Ми смо етажни власници, тужићемо Електродистрибуцију, а кога ће они то нас не интересује – каже Станка Старовић.

Војин Тепавчевић, руководилац РЈ Електро Гацко каже да квар није на њиховим постројењима, те да Општина Гацко нема алтернативно напајање од краја деведесетих година.

Далеководом из Билеће, којим се Гацко искључиво снабдијева струјом, у власништву је Електропреноса БиХ. Потврђено нам је да ће алтернативно снабдијевање из Никшића трајати до прве декаде августа, када би требало да буде враћен на снабдијевање из Требиња.

РТРС