Gašić dao izjavu u Tužilaštvu o padu helikoptera

gasicBEOGRAD | Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je bio u Tužilaštvu i da je dao izjavu o nesreći vojnog helikoptera u kojoj je poginulo sedam osoba.
Gašić je rekao da u radu komisija koje su istraživale nesreću nije učestvovao i da je za izveštaj obdukcionog nalaza saznao 10 dana posle načelnika Generalštaba VS, generala Ljubiše Dikovića, preneo je N1.
„General Dikovć saznao je za rezultate tog nalaza 10 dana pre mene. To vam pokazuje koliko sam se držao po strani i koliko sam puštao struku da objektivno završi istragu“ naveo je Gašić.
Iznenadio sam, dodao je, se kada sam saznao za obdukcioni nalaz, pre svega, jer su Mehić, Đukarić, Drajić i Miladinović heroji koji su nebrojano puta spasili živote naših sugrađana.
„Zbog toga se tu postavlja pitanje o odgovornosti, koju utvrđujemo kroz disciplinski izveštaj“, kaže Gašić.
Gašić je rekao i da se posle nesreće preispitivao da li je na bilo koji način doveo do pada helikoptera.
„Da sam imao bilo kakvu sumnju u ispravnost odluke ili da sam na bilo koji način prekršio proceduru, istog trenutka bih podneo ostavku premijeru Aleksandru Vučiću. U to nemojte da sumnjate“, naglasio je ministar odbrane.
Gašić smatra da je neverovatno da se to što se on i drugi akteri nisu oglašavali u predistražnom postupku u javnosti protumačilo kao njihova želja da nešto sakriju, a ne kao obaveza da poštuju zakon i ne utiču na istražni postupak.
Upitan oko čega se najviše ne slaže sa Dikovićem, Gašić je odgovorio da između njih dvojice nema suštinskih neslaganja.
Tanjug