Гатачки „Дани кошуте“: Презентација домаћих производа и ручне радиности

3

ГАЦКО │ Изложба традиционални гастро- и производа кућне радиности четврте по реду културно-туристичке манифестације „Дани кошуте“ приређена је јуче на платоу испред храма Свете Тројице у Гацку.

Око 37 излагача из разних крајева представило се домаћим традиционалним гастро- производима, производима кућне радиности, традиционалним народним рукотворинама и сувенирима.

2

Посјетиоци су могли да пробају, али и купе гатачки сир и кајмак, велики избор домаћих ракија и меда. Представљени су и производи ручне радиности, оних помало заборављених заната – ручно израђени сапуни, као и производи ткачке радиности.

Према ријечима директора Туристичке организације Гацко Радована Окиљевића, на манифестацији и ове године учешће су узели произвођачи из регије (Фоче, Невесиња, Билеће, Требиња, Љубиња, Берковића), али из Црне Горе – Никшића, па се може рећи да манифестација полако добија и међународни карактер.

1

Манифестација је настаљена синоћ у Дому културе са ретроспективном изложбом сликарске колоније „Гацко-Клиње“, насталом на прошлогодишњем сазиву.

Манифестацију је вече прије отворио концерт требињске групе „Кругови у житу“.

Генерални покровитељ манифестације је Општина Гацко.

Извор и фото: Општина Гацко